No products in the cart.

Lena Backman konst

Residency Artist -Lena Backman

I vårt konstnärsresidens bor just nu (utöver Sebastian Thomas och Yifan Shao som ni har läst om tidigare) även en grupp konstnärsvänner som målar tillsammans. En av dem är Lena Backman som bor i Sundsvall. Här berättar Lena lite om konsten och Nordingrå:

1985-87 läste jag konstvetenskap i Umeå. Därefter gick jag några konstkurser på Ålsta folkhögskola. Sedan dess har jag målat. I 14 år var jag ordförande i Sundsvalls kollektivverkstad, då ordnade vi målarresor till Körningsgården under många år. Det var inspirerande att måla i ett vackert landskap. Själv gör jag helst collage eller målningar i akryl. Ser fram emot att återse Nordingrå. Vi som kommer till konstbyn är goda vänner som ses en gång i veckan och målar tillsammans.

Lena Backman 2

You don't have permission to register