No products in the cart.

En fredag i mars

Solen har lyst över ett snövitt Nordingrå hela veckan. Jag går från vår by Mäland vid Dalsbergets fot ner till Vännersta. Några grader kallt, ser spår efter räv och hare när jag passerar Hållsjön. Springer in på grafikverkstan på Vännersta 101 för att klippa till papper till min karta. Jag hör släggslag från källaren. Micke tar bort det sista av den gamla bakugnen. Här bygger Nordingrå Konstnärsverkstad en emaljverkstad. Ugnen kommer i juni.

Nere i boktrycksverkstan på Vännersta 109 trycker jag i Vandercooken, det blir bra. Får ta Vingen till tryck av texten. Utanför ligger Vännerstasundet nedanför lägdan. Vilken arbetsplats!

I cowork ovanför boktrycket sitter folk och jobbar vid sina laptops. Lugnet råder. På lunch möts vi i köket, fast idag går det faktiskt att sitta ute. Ylva som hyr ett av våra medlemsrum kommer ner. Pontus dyker också upp för en fika.

Jag tänker, ett sånt fantastiskt ställe att få arbeta på. Här är platsen, lugnet och gemenskapen.

 

Annikka Kronlid Arvidsson

You don't have permission to register