No products in the cart.

Lena Jonsson självbild

Artist residency: en vistelse hos Nordingrå Konstby

Vårt residens har öppet året runt. En vistelse hos oss kan innebära att du inspireras, berörs och utmanas i ditt kreativa arbete. Hos oss får du ett eget boenderum med tillhörande arbetsrum. I vår konstby hamnar du i en arbetsplats för konstnärer där du har möjlighet till kollegialt utbyte och kreativa sammanhang, omgiven av vacker natur och utsikter som inspirerar, oavsett årets månader och årstider. Vi bad Lena Jonsson beskriva hur hon upplevde hennes vistelse hos oss:

Lena Jonsson självbild 1

AIR

Jag vistades 3 v i maj 2021 i Nordingrå Konstby som skulle förändra mig på ett djupare plan.

Det var vår och lite kallt i luften vissa dagar men en underbar fin natur och ett fint boende.

Och fina människor i konstbyn.

Jag hade en föreställning om att måla mycket.

Intryck

Jag började att måla, men det stämde inte riktigt. Det blev många ommålningar.

Det var rogivande att stå vid fönstret där solen strålade in, och alla dukarna runtomkring.

Senare kunde jag måla min gamla självbild och den nya. Jag kände mig lite förvirrad. Det var nytt för mig att fokusera på min konst så intensivt.

Lena Jonsson självbild 2Perspektiv

Det har nu gått ett år. Och jag kan se det ur ett annat perspektiv. Mina Självbilder var inte klar, jag var inte klar, jag behövde fortsätta att måla. När jag kunde släppa det blev jag friare. Och det satte igång något hos mig.

 

När jag kom hem målade jag hela sommaren och hösten. I Januari 2022 målade jag min gamla självbild igen, den var lätt att måla och den blev vacker. Sedan kom den nya självbilden. Och sist bilden när jag kliver ut i ljuset.

Nu när jag ser tillbaka var det en fantastiskt process att vara med om. Tacksamhet.

 

Jag vill rikta ett varmt tack till Mats de Vahl, Annikka Kronlid Arvidsson, Mikael Arvidsson, Sirpa Huusko och Dag Wallin.

Läs mer om Nordingrå Konstbys residens och boka din vistelse här

Foton: Lena Jonsson

You don't have permission to register