No products in the cart.

Image Alt

Artist Residency

I HJÄRTAT AV KONSTBYN

Nordingrå Konstbys residens är öppet för alla kulturarbetare oavsett disciplin.

Boendet är enkelt men bekvämt, i vackra omgivningar. Residenset är beläget i hjärtat av ett framväxande konst- och hantverkskluster och är en del av en dynamisk produktionsplats för konst.

Som residensboende har du en egen arbetslokal. Två veckor är kortaste möjliga bokningstid, med rabatterat pris för månadsboende.

I byggnaderna finns också Nordingrå Konstnärsverkstad, en kollektivverkstad med verkstäder utrustade för grafik, klassiskt boktryck, tuft och metall. En emaljverkstad blir också klar under 2021. För dig som också vill arbeta i kollektivverkstan gäller särskilda avgifter och bokning. Ta i så fall kontakt med verkstadsansvariga i kollektivverkstaden, uppgifter finns på nordingrakv.se.

Utställningsmöjligheter finns vid intresse. Vid bokning kontaktar vi dig för planering av hur vi ställer i ordning din arbetsplats efter dina behov, inför din ankomst.

Hitta hit

Residenset är beläget 5 km till litet samhälle med butik, pizzeria. Lokalbuss stannar precis utanför residenset, hållplats “Vännersta”, med 3 mil till närmaste stad. Närmaste tågstation är Kramfors, men biljett kan köpas via SJ till Nordingrå, med bussbyte i Kramfors (säg till busschauffören att du vill släppas av i Vännersta).

Länkar för att hjälpa dig att planera din resa hittar du här.

Ankomst

I anslutning till din ankomst möts du upp av en konstnär som är verksam på platsen, som visar dig runt. Nycklar finns i en nyckelbox och information om den får du via mejl vid bokning. Du kan alltså anlända vilken tid som helst på dygnet. 

ATELJÉ 109

Stort sovrum med dubbelsäng, garderober, skrivbord. Delad arbetslokal på ca 40 kvadrat med bra ljusinsläpp. Rummet har mikrovågsugn och vattenkokare, samt tillgång till ett delat fullt utrustat kök och delat badrum. En vedeldad kamin finns också i allmänna utrymmen. Extrasäng finns vid behov.

1. Ateljé: Kronlid-Arvidsson. 2. Konstnär: Jens Reichert | 3. Konstnär: Jan K Persson | 4. Kurs: Sommar i boktrycket

ATELJÉ 101

Mindre lägenhet med ett sovrum och ett fullt utrustat kök. Arbetsrum på 22 kvadrat med bord, stol och hyllor samt vedeldad kakelugn. I sovrummet finns dubbelsäng och plats för extrasängar. Enkel dusch i anslutning till lägenheten.