No products in the cart.

Image Alt

Artist Residency

I HJÄRTAT AV KONSTBYN

cof

Bild: Konstnär Mikael Arvidsson i arbete i Konstbyn

 

Nordingrå Konstbys residens ligger i byn Vännersta i Nordingrå, bland sjöar och berg i Höga Kusten. På den här platsen har många av Nordingrås konstnärer arbetat sedan slutet av 1980-talet, och fortfarande lockar platsen konstnärer från hela Sverige och världen. 

Nordingrå Konstby är året runt en arbetsplats för konstnärer, men under olika delar av året öppnar vi för besökare i våra kaféer, butik och gallerier.

Vår önskan är att residenset ska vara en plats för utveckling, vila, fokus och samvaro. Vi vill att det ska kännas som ett andra hem där du får ta plats så som du är och på den grund där du står.

På den här sidan hittar du förhoppningsvis svar på de flesta av dina frågor och kan göra din bokning, hör av dig om du ändå undrar något!

Smeder: O. Grandics, E. Linqvist, A. Lundin

KONSTBYNS RESIDENS – HUR FUNKAR DET?

Elias Arvidsson i Boktrycket.fotoAKA2018

Vårt residens är öppet för alla discipliner och erfarenhetsnivåer. Många som väljer vårt residens söker sig till naturen, men även till sammanhanget som finns här.

Här kan du läsa mer om hur du bokar, var vi finns, vem det passar, våra lokaler och mycket mer!

VÅRA RUM – LÄS MER OCH BOKA

Bild: Uppslag ”Mörk Materia”, artist book, Anikka Kronlid Arvidsson

 

Vi har fem bokningsbara sovrum med tillhörande arbetsrum. De har olika pris, storlek och karaktär, från större och mer avskiljda till mindre och med gemensamt kök och badrum. Fyra av våra rum bokas i antingen två- eller fyraveckorsperioder, och ett kan bokas per vecka.

Här läser du mer om våra olika rum, och kan också boka.

ÅRSTIDERNA I NORDINGRÅ KONSTBY

DSC_0951

Bild: Höst i Nordingrå Konstby, vy över Vännerstasjön

 

Varje årstid har sin karaktär, och livet i Konstbyn följer deras skiftningar. Vintern är gnistrande vit under årets första månader, och den övergår i en solrik och fantastisk vårvinter då snön ofta ligger kvar. Under dessa perioder kan du varva skidåkning med arbete, och ta tillvara på de långa mörka kvällarna för att fördjupa dig i ditt arbete. Försommar och sommar är en tid då Konstbyn fylls av besökare i gallerier, kaféer och butik, och de ljusa sommarnätterna ger oss energi och vi varvar lata dagar på varma klippor med konsthändelser och utflykter. Sensommar och höst präglas ofta av intressanta konsthändelser i en natur som är overkligt vacker både i sensomamrskrud och höstfärger.

Läs mer om Konstbyn under årets olika tider, och hitta den period som passar dig bäst!

Kontakt

VI tar helst frågor via email på kontakt@nordingrakonstby.se. Om det är brådskande kan du ringa 0707-508069.

You don't have permission to register