No products in the cart.

Lägda II av Annikka Kronlid Arvidsson

Lägda II av Annikka Kronlid Arvidsson

Om du har besökt Nordingrå Konstby de senaste åren så kan du ha beundrat en vacker, stor oljemålning som visats både på scenen och i Konstbyns butik. Konstverket är skapat av konstnären Annikka Kronlid Arvidsson, en av Konstbyns grundare. Här berättar hon om arbetet med målningen

 

”Mellan 2015 och 2018 arbetade jag med ett projekt som jag kallade mörk materia. Jag jobbade med text och teckning. Teckningarna gjorde jag i mörker, både mitt eget och kvällens, nattens mörker.

Arbetet var ett sätt att hoppa över ögats påverkan på bilden, att upplevelsen gick direkt genom handen och kolet ner på papprets vita. På det viset undvek jag smärtsam tanke och analys.

Handens rörelse och tryck gav bilden.

Resultatet då var bland annat en bok tryckt i klassiskt boktryck och handbunden, med mina texter och träsnitt.

2016 blev vi tillfrågade av Härnösands Konstförening att ha en utställning på Härnösands Konsthall 2018. Karin Sondell och Paula Arnqvist som jobbade i utställningsgruppen ville gärna att vi visade stora målningar. Jag använde de teckningar som jag jobbat med i flera år till skisser för målningar i stora format, inför utställningen.

De första målningarna var i gråskala. Allt eftersom arbetet fortskred kunde jag använda färg, först ockra, sedan ultramarin, sedan kadmiumfärgerna. Målningarna blev sina egna, som de ju blir. Detta är en av de sista jag målade då. Den heter Lägda II och är 213 x 148 cm, olja på duk.”

 

Lägda II finns tillgänglig för köp, skriv till oss på kontakt@nordingrakonstby.se vid intresse. Är du intresserad av att se mer av Annikkas verk? Under årets Nordingrå Konstrunda den 17-19 maj, öppnar hon upp sin ateljé, Mäland 108. Välkommen!

 

Foto: Annikka Kronlid Arvidsson

You don't have permission to register