No products in the cart.

Image Alt

Besök och bo

ARBETSVISTELSER & KULTURRESOR

När du besöker oss kommer du till en levande arbetsplats för konstnärer. Här i våra hus finns Nordingrå Konstnärsverkstad med sina verkstäder för grafik, tuft, emalj och boktryck. I grannbyarna finns Järnstaborgs smedja och Bildberättarföreningens ateljéer för illustration, berättande och Book Art.

Hjärtat är våra gallerier, vårt cowork och våra två kaféer där vi möts –  konstnärer, hantverkare och besökare. I vår by har vi Artist in Residence och löpande konstprojekt som vi genomför i samarbete med Nordingrå Konstnärsverkstad. I våra lokaler finns även scener utomhus och inomhus. Följ vårt nyhetsbrev för aktuell information om konstprogram och kommande stipendier.

Varje år ordnar vi ett flertal paket där du kan få introduktion i olika tekniker i våra verkstäder, eller delta i visningar av verkstäder och utställningar – allt i kombination med god mat och fint umgänge!

Under somrarna har vårt stora sommarkafé öppet med hembakade matverk gjorda på FairTrade, närodlade eller ekologiska produkter. I vår konst- och hantverksbutik får du ta del av våra medlemmars verk och har du tur möter du en av våra konstnärer på plats. Där kan du även ta en fika i butikskaféet.

ARTIST RESIDENCY

Nordingrå Konstbys residens är öppet för alla kulturarbetare oavsett disciplin. Boendet är enkelt men bekvämt, i vackra omgivningar. Residenset är beläget i hjärtat av ett framväxande konst- och hantverkskluster och är en del av en dynamisk produktionsplats för konst.

GÄSTRUM

Nordingrå Konstby ligger vid det mäktiga Dalsbergets fot. Det är en fantastisk arbetsplats med vackra omgivningar året runt och ett levande kollegialt sammanhang. Det gör det till en bra plats att förlägga arbetsperioder för dig som arbetar med någon av teknikerna som finns i Nordingrå Konstnärsverkstad (emalj, tuft, grafik, klassiskt boktryck), eller som arbetar med konst i landskapet. Eller för dig som skissar, funderar, skriver, fotar, dansar… Vi vill att fler ska kunna arbeta här oavsett uttryck och inriktning. Därför har vi öppnat fyra gästrum för dig som lägger arbetsperioder i byn. Rummen är enkla och billiga, och du delar kök och badrum. 

 

För att boka rummen fyller du i ett formulär där du beskriver den konstnärliga ambitionen med din vistelse. Du får svar inom 2 arbetsdagar, och får sedan inloggningsuppgifter till bokningssidan. När du väl fått din inloggning kan du använda den till fler bokningar, du behöver inte ansöka varje gång. 

BUTIK

Konstbyns butik är en plats för möten mellan konsten, konstnären och besökaren. Här kan du ta del av konstverk till salu, möta konstnärer som arbetar i eller passerar genom byn, samt kika in i boktryckeriet. Butikens personal finns tillgänglig för att hjälpa dig navigera i konstbyn eller vidare ut i Nordingrå.

ÖPPETTIDER:

  • Öppet 26-27 november kl. 12:00 – 16:00

KAFÉ

På vårt FairTrade-certifierade Nordingrå Konstby Sommarkafé kan du njuta av goda bakverk oavsett kostpreferenser, äta en mättande lunch eller ta en kopp kaffe eller te på altanen. Vi har veganska, ketos eller glutenfria alternativ. Varorna är omsorgsfullt valda ur en hållbarhetsaspekt, ekologiskt eller närodlat beroende på vad som är bäst för miljön. I år expanderar vårt butikskafé Kafé Torget med utökade sittplatser och ny meny.

ÖPPETTIDER:

  • Både Kafé Torget och Konstbyns Sommarkafé öppnar igen i juni 2023.
  • 26-27 november finns ett begränsat utbud av fika i Konstbyns butik

KONSTKALENDER

I Nordingrå Konstby möts du av en levande kulturverksamhet och under sommarsäsong öppnas samtliga verksamheter – galleri, kaféer, butik och evenemang för hela familjen. Resten av året pågår konst och hantverksarbetet för fullt och även då bjuder vi in till öppna event. Använd vår kalender som en guide till våra konst/och- kulturhändelser för att inte missa något!