No products in the cart.

Image Alt

Besök och bo

ARBETSVISTELSER & KULTURRESOR

När du besöker oss kommer du till en levande arbetsplats för konstnärer. Här i våra hus finns Nordingrå Konstnärsverkstad med sina verkstäder för grafik, tuft, emalj och boktryck. I grannbyarna finns Järnstaborgs smedja och Bildberättarföreningens ateljéer för illustration, berättande och Book Art.

Hjärtat är våra gallerier, vårt cowork och våra två kaféer där vi möts –  konstnärer, hantverkare och besökare. I vår by har vi Artist in Residence och löpande konstprojekt som vi genomför i samarbete med Nordingrå Konstnärsverkstad. I våra lokaler finns även scener utomhus och inomhus. Följ vårt nyhetsbrev för aktuell information om konstprogram och kommande stipendier.

Som besökare i vår konstby kan du bo i vårt gästgiveri med utsikt över sjön och Nordingrås berg och dalar. Vi har även ett program för dig som inte är yrkesverksam konstnär. Varje år ordnar vi ett flertal paket där du kan få introduktion i olika tekniker i våra verkstäder, eller delta i visningar av verkstäder och utställningar – allt i kombination med god mat och fint umgänge!

Under somrarna har vårt stora sommarkafé öppet med hembakade matverk gjorda på FairTrade, närodlade eller ekologiska produkter. I vår konst- och hantverksbutik får du ta del av våra medlemmars verk och har du tur möter du en av våra konstnärer på plats. Där kan du även ta en fika i butikskaféet.

ARTIST RESIDENCY

Nordingrå Konstbys residens är öppet för alla kulturarbetare oavsett disciplin. Boendet är enkelt men bekvämt, i vackra omgivningar. Residenset är beläget i hjärtat av ett framväxande konst- och hantverkskluster och är en del av en dynamisk produktionsplats för konst.

BUTIK

Konstbyns butik är en plats för möten mellan konsten, konstnären och besökaren. Här kan du ta del av konstverk till salu, möta konstnärer som arbetar i eller passerar genom byn, samt kika in i boktryckeriet. Butikens personal finns tillgänglig för att hjälpa dig navigera i konstbyn eller vidare ut i Nordingrå.

ÖPPETTIDER:

  • Öppet i samband med events.

KAFÉ

På vårt FairTrade-certifierade Nordingrå Konstby Sommarkafé kan du njuta av goda bakverk oavsett kostpreferenser, äta en mättande lunch eller ta en kopp kaffe eller te på altanen. Vi har veganska, ketos eller glutenfria alternativ. Varorna är omsorgsfullt valda ur en hållbarhetsaspekt, ekologiskt eller närodlat beroende på vad som är bäst för miljön. I år expanderar vårt butikskafé Kafé Torget med utökade sittplatser och ny meny.

Ladda ned Kafé Torgets meny och dryckesmeny.

ÖPPETTIDER:

  • Kafé Torget, Vännersta 109: öppet i samband med events.

GÄSTGIVERI

Här kan bo i något av våra mysiga enkelrum eller vårt luftiga dubbelrum med utsikt över Vågsfjärden. Inredningen präglas av hållbarhet och av de konstnärer som är verksamma i vår konstby. Beroende på vilket rum du väljer får du uppleva handvävda mattor, unik emaljkonst eller böcker tryckta i vårt boktryckeri.

KONSTKALENDER

I Nordingrå Konstby möts du av en levande kulturverksamhet och under sommarsäsong öppnas samtliga verksamheter – galleri, kaféer, butik och evenemang för hela familjen. Resten av året pågår konst och hantverksarbetet för fullt och även då bjuder vi in till öppna event. Använd vår kalender som en guide till våra konst/och- kulturhändelser för att inte missa något!