No products in the cart.

Image Alt

Besök och bo

ARBETSVISTELSER & KULTURRESOR

När du besöker oss kommer du till en levande arbetsplats för konstnärer. Här i våra hus finns Nordingrå Konstnärsverkstad med sina verkstäder för grafik, tuft, emalj och boktryck. I grannbyarna finns Järnstaborgs smedja och Bildberättarföreningens ateljéer för illustration, berättande och Book Art.

Hjärtat är våra gallerier, vårt cowork butik och våra två kaféer där vi möts –  konstnärer, hantverkare och besökare. I vår by har vi Artist Residency och löpande konstprojekt som vi genomför i samarbete med Nordingrå Konstnärsverkstad. I våra lokaler finns även scener utomhus och inomhus. Följ vårt nyhetsbrev för aktuell information om konstprogram och kommande stipendier.

Varje år ordnar vi ett flertal paket där du kan få introduktion i olika tekniker i våra verkstäder, eller delta i visningar av verkstäder och utställningar – allt i kombination med god mat och fint umgänge!

Under somrarna har vårt stora sommarkafé öppet med hembakade matverk gjorda på FairTrade, närodlade eller ekologiska produkter. I vår konst- och hantverksbutik får du ta del av ett urval av konst och konsthantverk från Höga Kusten och har du tur möter du en av våra konstnärer på plats. Där kan du även ta en fika i butikskaféet.

ARTIST RESIDENCY

Nordingrå Konstbys residens är öppet för alla kulturarbetare oavsett disciplin. Boendet är enkelt men bekvämt, i vackra omgivningar. Residenset är beläget i hjärtat av ett framväxande konst- och hantverkskluster och är en del av en dynamisk produktionsplats för konst.

BUTIK

Konstbyns butik är en plats för möten mellan konsten, konstnären och besökaren. Här kan du ta del av konstverk till salu, möta konstnärer som arbetar i eller passerar genom byn, samt kika in i boktryckeriet. Butikens personal finns tillgänglig för att hjälpa dig navigera i konstbyn eller vidare ut i Nordingrå.

ÖPPETTIDER:

  • Dagligen kl 11-17, 24 juni – 13 augusti, 2023.

COWORK

I det gamla tryckeriet i Nordingrå Konstby har vi en delad kontorsyta, en COWORK – tillgänglig för alla. Nordingrå Konstbys Cowork drivs av Artdot.

De som arbetar hos oss kommer från olika branscher – teknik, digitalisering, spelindustrin, administration, HR, konst, kultur, produktionsbolag, med flera.

Vi erbjuder både FASTA eller FLEXIBLA arbetsplatser, och vi kan även ordna förbokade event så som konferenser och rum/yta för grupparbeten. Vi har en avdelning för möten med skärm och webbkamera.

KAFÉ

På vårt FairTrade-certifierade Nordingrå Konstby Sommarkafé kan du njuta av goda bakverk oavsett kostpreferenser, äta en mättande lunch eller ta en kopp kaffe eller te på altanen. Vi har veganska, ketos eller glutenfria alternativ. Varorna är omsorgsfullt valda ur en hållbarhetsaspekt, ekologiskt eller närodlat beroende på vad som är bäst för miljön. I år expanderar vårt butikskafé Kafé Torget med utökade sittplatser och ny meny.

ÖPPETTIDER:

  • Sommarkaféet och Torgkaféet: Dagligen kl 11-17, 24 juni – 13 augusti, 2023.

KONSTKALENDER

I Nordingrå Konstby möts du av en levande kulturverksamhet och under sommarsäsong öppnas samtliga verksamheter – galleri, kaféer, butik och evenemang för hela familjen. Resten av året pågår konst och hantverksarbetet för fullt och även då bjuder vi in till öppna event. Använd vår kalender som en guide till våra konst/och- kulturhändelser för att inte missa något!

You don't have permission to register