No products in the cart.

KONSTBYNS KAFÉ

 

Våra två kaféer är en viktig del av satsningen på att utveckla en än mer levande och dynamisk plats för konst och möten kring våra hus i Vännersta.

I vårt stora sommarkafé har vi ett fullt utbud av luncher och gott fika, och som alltid så finns det alternativ för alla. I vårt mindre kafé i Konstbyns butik finns ett utvalt sortiment av fika, smörgåsar, glass, godis och annat. Gemensamt för stora och lilla kaféet är det goda kaffet och lokala drycker!

Sommarkaféet öppnar för säsongen den 24 juni 2023 och har öppet varje dag kl 11-17 till den 13 augusti.

 

I år är vi mycket glada över att ha ett kvällsprogram med musik och middagar i vårt kafé!

Här hittar du hela programmet. 

 

Välkomna!

I år fortsätter vi förra årets populära satsning på matiga sallader. På menyn:

VEGANSK SALLAD

Mättande sallad med bas av pasta eller quinoa samt grönt, hummus och tillbehör.

SALLAD MED CHEVRÉ OCH VALNÖTTER

Bas av pasta eller quinoa, chevré, valnötter, rödbetor samt tillbehör.

POTATISSALLAD

I år serverar vi en tjeckisk variant som är krämig, med äpple och ättiksgurka. Välj mellan ev vegansk variant med bönbiffar, eller en variant med tillbehör  av rökt kött från Mjösjö gård.

Matiga smörgåsar är en klassiker på vårt kafé. I år bakar Josefina gott surdegsbröd, som du får med valfria tillbehör.

HUMMUS

Hemligheten i vår goda hummus är att använda rätt sorts tahini. Med en mild variant från mellanöstern kan vi utlova en hummus du kommer at vilja äta mer än en gång.

CHEVRÉ OCH VALNÖTTER

En smörgås för finsmakaren med god ost, krispiga nötter och fina grönsaker.

OST OCH GRÖNSAKER

En enklare smörgås för dig som njuter av gott vällagat bröd och enkla smaker.

Visste du att vi ända från starten har bakat eget bröd på Konstbyns Kafé? Många sorter har platsat på menyn under åren – bagles, ciabatta, gyllene baguetter och det mjukaste grahamsbröd. Vilka minns du?

Konstbyns Kafé har haft många olika skepnader och varje år är det en delvis ny meny. Nordingrå Konstby är en arbetsplats får många konstnärer i Höga Kusten, och i år satsar vi på att utöka vår utbud av matiga luncher. Vi har alltid tyckt att det har varit viktigt att alla ska kunna hitta något att äta eller fika hos oss, oavsett preferenser, allergier eller storlek på plånbok. Hos oss har man hittat vegansk, mjölkfritt och sockerfritt på menyn sedan 2005.

 

FÖR BARN

I år har vi en liten barnmeny, där du bl.a. kan få pasta med köttbullar och en kopp grönsaker! Efter maten finns goda chokladbpllar, kärleksrutor och annat som barnen tycker om. Att dricka till finns förutom vatten ett urval av festis och Nygårda Läsk.

I år har vi minskat utbudet på sött något. Men precis som tidigare kan du hitta ett urval av söta favoriter i våra montrar. Utbudet kan variera lite från dag till dag beroende på tillgång till närodlade ingredienser. Vi serverar bl.a.:

RABARBERPAJ MED GLASS

Välj mellan vaniljglass med eller utan mjölk. Pajens innehåll kan variera något beroende på tillgång till bär, blåbärspaj eller något annat kan förekomma.

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Underbara mjuksega kakor med generöst innehåll av choklatbitar och nötter.

Tips – be att få en glasskula till!

CHOKLADKAKA MED KOKOSTÄCKE

Kärleksmums, kramforskaka – kärt barn har många namn! Hos oss serverar vi en variant med täcke av kokos (falsk tosca). Kakan är glutenfri.

CHOKLADBOLLAR

Inget svenskt kafé utan denna barnens favorit. Självklart finns den också här hos oss!

You don't have permission to register