No products in the cart.

Image Alt

Artist Residency – våra rum

VÅRA RUM

Vi har fem alternativ i residenset, med namn inspirerade av typsnitt vi har i boktrycket. Rummen är olika i storlek, pris och karaktär, men alla innehåller både boende och arbetsrum. Utöver dessa har vi ett enkelrum utan arbetsrum, som kan bokas per natt. Nedan följer en beskrivning av dem alla i detalj. Tveka inte att höra av dig om du ändå har frågor!

 

RESIDENS BERLING

f6be315e-90d6-4f0c-b274-05ecb787583d

RUMMENS KARAKTÄR

Detta är vårt mest avskiljda residensboende och arbetsrum. Det är inhyst i en äldre lärarbostad i fastighetens övre plan, och har eget kök, toalett, sovrum och arbetsrum. Arbetsrummet är ombonat med en fungerande vedeldad kakelugn.

Detta är ett ombonat och avskiljt alternativ där du kan få ro att arbeta, och det passar dig som inte vill dela gemensamma lokaler med andra (du har ändå tillgång till gemensamma lokaler där du kan träffa andra konstnärer i Konstbyn).

FASTIGHETEN OCH NÄRLIGGANDE LOKALER

residens Berling ligger i Vännersta gamla skola, som nu ägs av Nordingrå Konstby. Här bor du granne med Nordingrå Konstnärsverkstad som har sina verkstäder för grafik, tuft och emalj i samma hus.

RESIDENS BASKERVILLE

0fdfc260-757c-42e5-8a46-7d3c178b4da6

RUMMENS KARAKTÄR

Residens Baskerville är det största rummet och arbetsrummet på husets övre våningsplan som du delar med två mindre rum. Stort och ljust sovrum med dubbelsäng, väggfasta garderober och skrivbord. Arbetslokal på ca 22 kvadrat med bra ljusinsläpp, som är en väl avskild del av ett större arbetsrum med en övrig ateljé.

Detta är ett ljust och fint boende som passar did som vill ha gott om utrymme, för dig själv och eventuella medföljande, och som trivs med att dela gemensamma lokaler med eventuella andra gäster (under lugnare delar av året kan det hända att du får ha det för dig själv, läs mer om hur det är i Konstbyn under olika delar av året).

FASTIGHETEN OCH NÄRLIGGANDE LOKALER

Residens Baskerville ligger i byns gamla lanthandel, som nu ägs av Nordingrå Konstby och kallas för ”Myllerska”. Residenset ligger på husets övre plan. På mellanvåningen finns ytterligare rum, och byns Cowork. På markplan finns en liten hantverksbutik som är öppen om somrarna och vid särskilda evenemang, och även Nordingrå Konstnärsverkstads boktrycksverkstad för klassiskt boktryck. Bakom huset finns Konstbyns galleri som ligger i huset som vi kallar för ”Fabriken”. I trädgården finns flera fina sittplatser med utsikt över Vännerstasjön, bl.a. på husets terass och i ett mindre lusthus.

RESIDENS JUNO

cb44d4c4-ad1f-4c14-bec8-89e854e80f28

RUMMENS KARAKTÄR

Residens Juno är två små ljusa hörnrum i fil, belägna på husets övre våning. Sovrummet har en enkelsäng och en liten byrå, och arbetsrummet har ett skrivbord och stol. Kök och badrum delas med två övriga rum på våningsplanet. Det här är ett fint litet residensboende som passar dig som inte behöver så stort utrymme i ditt arbetsrum.

FASTIGHETEN OCH NÄRLIGGANDE LOKALER

Juno ligger i byns gamla lanthandel, som nu ägs av Nordingrå Konstby och kallas för ”Myllerska”. På mellanvåningen finns ytterligare rum, och byns Cowork.

RESIDENS FUTURA

Enkelrum2020 – Redigerad

RUMMENS KARAKTÄR

Sovrummet är litet men ljust med ett fönster och en enkelsäng. Arbetsrummet är också det ljust, och är en avskild del av ett stort rum på samma våningsplan.

FASTIGHETEN OCH NÄRLIGGANDE LOKALER

Futura ligger i byns gamla lanthandel, som nu ägs av Nordingrå Konstby och kallas för ”Myllerska”. På mellanvåningen finns ytterligare rum, och byns Cowork.

RESIDENS SAXO

Residens rum 2-1

RUMMENS KARAKTÄR

Sovrummet är litet med ett fönster mot trädgården, en enkelsäng och en väggfast garderob. Arbetsrummet ligger vägg i vägg, och är också det litet med ett bord, stol och en väggfast garderob samt vägghyllor. Plats finns för staffli eller liknande.

FASTIGHETEN OCH NÄRLIGGANDE LOKALER

Residens Saxo ligger i byns gamla lanthandel, som nu ägs av Nordingrå Konstby och kallas för ”Myllerska”. På mellanvåningen finns ytterligare rum, och byns Cowork.

ENKELRUM

c55cf09f-3e21-40f2-a456-fb38ae4da834

INFORMATION OM RUMMET

Sovrummet är litet med ett fönster mot trädgården och galleriet. I rummet finns en enkelsäng och en väggfast garderob. Plats finns för ett litet staffli eller liknande.

FASTIGHETEN OCH NÄRLIGGANDE LOKALER

Enkelrummet ligger i byns gamla lanthandel, som nu ägs av Nordingrå Konstby och kallas för ”Myllerska”. På mellanvåningen finns ytterligare rum, och Konstbyns Cowork.

You don't have permission to register