No products in the cart.

Image Alt

En plats för Konsten

Artist Residency. Boktryck. Grafik. Måleri. Smide. Illustration.

Boka verkstadsplats, delta i en kurs, upplev och köp konst.

ARTIST RESIDENCY

Nordingrå Konstbys residens är öppet för alla kulturarbetare oavsett disciplin. Boendet är enkelt men bekvämt, i vackra omgivningar. Residenset är beläget i hjärtat av ett framväxande konst- och hantverkskluster och är en del av en dynamisk produktionsplats för konst.

KÖP KONST

I Nordingrå Konstby finns butik som säljer konst och hantverk från Höga Kusten. Här hittar du grafiska blad, emaljmålningar, smidesprodukter, keramik, färdigfrankerade vykort, ritkol tillverkat i byn och mycket annat. För dig som inte kan besöka vår butik finns snart ett stort utbud i vår webbshop.

LÄR AV VÅRA KONSTNÄRER

Är du intresserad av att lära dig mer om konsten och hantverket? Delta i en workshop och få en unik introduktion av någon av våra konstnärer! Här finns ateljéer och verkstäder inom gångavstånd från torget och alla kurser anordnas i samarbete med konstnärer som är knutna till Höga Kusten. I sommar så erbjuder vi bland annat workshops i smide, papperslitografi och boktryck.

UPPLEV KONST

I Nordingrå Konstby möts du av en levande kulturverksamhet och under sommarsäsong öppnas samtliga verksamheter – galleri, kaféer, butik och evenemang för hela familjen. Resten av året pågår konst och hantverksarbetet för fullt och även då bjuder vi in till öppna event. Använd vår kalender som en guide till våra konst/och- kulturhändelser för att inte missa något!

NORDINGRÅ KONSTNÄRSVERKSTAD

Nordingrå Konstby har ett nära samarbete med Nordingrå Konstnärsverkstad. Här finns lokaler och utrustning för grafik, boktryck, bokbinderi, tuftning, projekt och utställningar. Nordingrå Konstnärsverkstad är en ideell förening där du som medlem kan arbeta.