No products in the cart.

Image Alt

En plats för Konsten

Artist Residency. Boktryck. Grafik. Måleri. Smide. Illustration.

Boka verkstadsplats, delta i en kurs, upplev och köp konst.

UPPLEV KONST

Nordingrå Konstby är en plats för alla som gillar konst – oavsett om du är konstnär, konstupplevare eller bara gillar att vara i kreativa miljöer så kan du känan dig hemma här!

Under årets olika tider skiftar också Konstbyn karaktär. Under sommaren sjuder byn av liv och du möter en blandning av besökare från hela världen, våra lokala stammisar, konstnärer som arbetar i byn och vandrare som passerar på Höga Kustenleden. När hösten och vintern kommer går vi in i en lugnare tid av mer fokuserat arbete varat med fester och firanden då vi öppnar upp för besökare. Under våren smygöppnar vi butik, kaféer och gallerier och sedan börjar allt om igen.

Se vår kalender för att inte missa något!

MÖT VÅRA KONSTNÄRER

I Nordingrå Konstby arbetar några av regionens mest intressanta konstnärer, konsthantverkare och kulturföretagare. Läs mer om dem här!

SE OCH KÖP KONST

I Konstbyns galleri har vi flera utställningar av olika omfattning varje år, med bl.a. två stora utställningar varje sommar. Se vår kalender för aktuell information.

Konstbyns butik säljer konst och hantverk från Höga Kusten. Här hittar du posters av dina favoritkonstnärer, grafiska blad, emaljmålningar, smidesprodukter, keramik, färdigfrankerade vykort, ritkol tillverkat i byn och mycket annat. För dig som inte kan besöka vår butik finns snart ett stort utbud i vår webbshop.

LÄR AV VÅRA KONSTNÄRER

Är du intresserad av att lära dig mer om konsten och hantverket? Delta i en workshop och få en unik introduktion av någon av våra konstnärer! Här finns ateljéer och verkstäder inom gångavstånd från torget och alla kurser anordnas i samarbete med konstnärer som är knutna till Höga Kusten. I sommar så erbjuder vi bland annat workshops i akvarell, Deep Listening och Margareta Petrés metod Färgeneriger.

NORDINGRÅ KONSTNÄRSVERKSTAD

Nordingrå Konstby har ett nära samarbete med Nordingrå Konstnärsverkstad. Här finns lokaler och utrustning för grafik, boktryck, bokbinderi, tuftning, projekt och utställningar. Nordingrå Konstnärsverkstad är en ideell förening där du som medlem kan arbeta.

ARTIST RESIDENCY

I vårt residens får du boende och arbetsplats, och vi har ett urval av olika alternativ där du kan välja det som passar dig bäst. Residenset är öppet för alla konstnärliga discipliner, och är öppet året runt.

Här kan du läsa mer om vårt residens och boka din arbetsperiod!

You don't have permission to register