No products in the cart.

Image Alt

Arbeta i Konstbyn

Vill du arbeta eller på andra sätt engagera dig i Nordingrå Konstby?

Kontakta oss om du inte hittar den information du söker här.

ARBETSPLATS I NORDINGRÅ KONSTBY

Intresserad av att arbeta i Nordingrå Konstby?

ATELJÉ

Nordingrå Konstby är en levande arbetsplats och vi anpassar kontinuerligt våra lokaler efter hyresgästernas behov. Vi har många olika typer av lokaler som helt eller delvis används i olika verksamheter. Ta kontakt med oss om du vill hyra en arbetslokal tills vidare så hittar vi tillsammans en lösning! Ansvarig för arbetslokaler är Annikka Kronlid Arvidsson.

KONTOR

Artdots cowork har både dagspass och flexibla platser för dig som vill ha ett tillfälligt eller permanent kontor som du delar med andra. 

ARTIST RESIDENCY

Boka boende och arbetslokal i Konstbyn! Vi har fem alternativ i olika storlekar och prisklasser. Vistelsetiden är 14 eller 28 dagar. För dig som vill ha en kortare vistelse finns alternativet Futura, som också kan bokas i 7 dagar. Vårt residens är öppet för kulturarbetare i alla discipliner, även studenter. 

EVENTLOKALER

Vi har olika typer av lokaler för tillfälliga evenemang. Du kan boka lokaler direkt här eller kontakta oss för att planera ditt evenemang. Vi arrangerar återkommande evenemang under året såsom Nordingrå Konstrunda och Adventsmarknad. Håll utkik efter open calls i vårt nyhetsbrev och våra sociala medier eller kontakta oss för att veta mer.

VISA OCH SÄLJ DIN KONST

BUTIK OCH WEBBUTIK

I Konstbyn finns en butik som säljer, konst, hantverk och böcker. Butiken drivs av konstnären Annikka Kronlid Arvidsson (länk till hennes sida). Kontakta henne om du är intresserad av att sälja din konst här. 

 

GALLERI

Vi har ett litet galleri där olika aktörer ordnar utställningar under året, och Konstbyn har en egen förening som arrangerar ett antal utställningar. Kontakta oss för att veta mer.

HÅLL EN KURS

 

Vi har ett antal kurser under året, under återkommande kursperioder. Om du är intresserad av att ha en kurs hos oss så kan vi producera den tillsammans som en del av våra ordinarie kursperioder, eller så kan du hyra in dig i våra lokaler och ha en kurs som du själv producerar och säljer.

Läs mer om kurserioderna i vårt årshjul (länk). 

SAMARBETA!

Vi är alltid öppna för samarbeten. Om du är en fristående aktör (t.ex. kulturföretagare, konstnär, engagerad i föreningar) som vill samarbeta med oss så är du välkommen att höra av dig. Du som samarbetar med oss får inbjudan till våra samrådsmöten där alla aktörer i vårt lilla nätverk ses och delar information om vad vi jobbar med och bollar idéer framåt. Vi har också ett internt nyhetsbrev som går ut ca 10 ggr om året där vi går ut med information om saker som händer, open calls, kampanjer och möjligheter. Hör av dig till oss om du vill ha vårt interna nyhetsbrev!

VOLONTÄR

 

Som volontär i Konstbyn har du gratis boende och arbetslokal i utbyte mot arbete ca 15-20 timmar i veckan i någon av våra verksamheter. Det kan vara allt från trädgårdsskötsel till kommunikation. Vi öppnar för volontärer under några avgränsade perioder varje år, håll utkik efter utlysningar i vårt nyhetsbrev och  i sociala medier. Hör av dig när som helst om du vill veta mer! 

VÅRT ÅRSHJUL

För att underlätta samarbete och planering för små kulturföretag så har vi ett årshjul för planering och genomförande av kurser, evenemang och annat. 

 

JANUARI – MARS

 • Praktisk planering inför årets kurser, evenemang och händelser.
 • I januari har vi ett samrådsmöte där alla som vi samarbetar med bjuds in, där vi delar information om våra planer för året och undersöker om det finns möjligheter till samarbeten.
 • Enskild uppföljning med alla företag, organisationer och enskilda som vi samarbetar med långsiktigt, för att stämma av våra samarbetsområden.

APRIL-MAJ

 • Volontärperiod i Konstbyn där vi rustar upp trädgård och hus.
 • Pingsthelgen betyder Konstrunda i Nordingrå, då öppnar vi gallerier, kafé och butik

JUNI-AUGUSTI

 • Sommaröppet i gallerier, butik och kafé.
 • Vi har två sommarutställningar i galleriet, samt konst utomhus
 • Varje sommar har vi fyra kurser i juli och augusti.

SEPTEMBER – NOVEMBER

 • Vi utvärderar sommaren och planerar nästa års kurser, utställningar och sommarprogram, Om du är intresserad av att ha en kurs eller utställning så är det nu du ska höra av dig. Nu har vi också enskilda avstämningar med alla företag, organisationer och enskilda i vårt kluster.
 • Samrådsmöte och planering av Adventshändelser
 • Eldveckan i Höga Kusten – öppet i Konstbyn på tema eld!

DECEMBER

 • Året avslutas med Adventshändelser med konst-ig julmarknad, öppet hus i verkstäderna, kafé och butik.

You don't have permission to register