No products in the cart.

Image Alt

Projekt

VI UTVECKLAR KONST OCH KULTUR

Nordingrå Konstby är arbetsplats för flera av Höga Kustens mest intressanta konstnärer och konsthantverkare. Sedan 2014 har vi drivit ett flertal utvecklingsprojekt och konstnärliga projekt som berikar både arbetsplatsen och regionen. 

KONST- OCH KULTURDESTINATIONER I HÖGA KUSTEN

1 dec 2021 – 31 oktober 2023

Finansieras av Jordbruksverket och Region Västernorrland.

 

I projektet använder vi Nordingrå Konstby som testbädd för att undersöka möjliga synergieffekter mellan besöksnäring och företagsutveckling inom KKN. Vi utvecklar Nordingrå Konstby som kulturdestination och samlande varumärke för företag inom KKN som vill nå målgrupper inom besöksnäringen.

Under projektets gång kommer vi bl.a. att utveckla en modell för projektutveckling för KKN riktat till besöksnäringen och bygga upp en agil och skalbar affärsmodell. Vi arbetar för att öka omsättningen i regionens kulturföretag, samtidigt som vi bidrar till att bygga Nordingrå och Höga Kusten som kulturdestination.

I projektets styrgrupp sitter representanter från Höga Kusten Destination, Höga Kusten Turism, Länsmuseet, Regions Västerbotten, Kramfors kommun och Nordingrå Konstnärsverkstad.

Vi uppdaterar löpande om arbetet i projektet i vår blogg och vårt nyhetsbrev. 

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om projektet!

Kontakt: sara@nordingrakonstby.se

You don't have permission to register