No products in the cart.

Image Alt

Konferens och event

KONFERENS OCH EVENT I NORDINGRÅ KONSTBY

Nordingrå Konstby är arbetsplats för flera av Höga Kustens mest intressanta konstnärer och konsthantverkare. Några av dessa öppnar för en stund sina verkstäder för unika och kreativa upplevelser för dig och dina medarbetare!

Till alla alternativ ingår lokalproducerad fika med kaka och kaffe, samt en fin presentpåse med konst och hantverk från Nordingrå till ett värde av 500 – 1000 kr. Se era alternativ nedan och fyll i kontaktformuläret med förfrågan. Vi återkommer inom två arbetsdagar och tillsammans skräddarsyr vi er upplevelse.

 

Välkomna till Nordingrå Konstby!

Besök i konstnärsateljé

I Mäland Nordingrå vid foten av Dalsberget har konstnärsparet Kronlid Arvidsson haft sin ateljé sedan 90-talet. Under 1,5 timme visar Annikka och Mikael sin konst och berättar om sitt arbete och liv som konstnärer. Båda har måleriet som en stor del av sitt konstnärskap och det är här, i ateljén som målningarna växer fram. 

Klassiskt boktryck

I den gamla lanthandeln i Vännersta by inryms numera en klassisk boktrycksverkstad. Här finns regaler med kaster fyllda av stil i olika storlekar och typsnitt, tryckpressar från 1800-talet till början av 1900-talet.  Boktrycksverkstaden är i full gång, en del av Nordingrå Konstnärsverkstad, så är det på många sätt som att kliva in i en äldre tid. 

 

Här får ni under 2 timmar tillsammans med  konstnären Annikka Kronlid Arvidsson kliva in i en tid när inga datorer eller ordbehandlare fanns. Annikka berättar kort om det klassiska boktryckets teknik och ni får prova på handsättning med blytyper, trycka en affisch eller ett visitkort.

    I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.