No products in the cart.

Image Alt

Konferens och event

KONFERENS OCH EVENT I NORDINGRÅ KONSTBY

Nordingrå Konstby är arbetsplats för flera av Höga Kustens mest intressanta konstnärer och konsthantverkare. Några av dessa öppnar för en stund sina verkstäder för unika och kreativa upplevelser för dig och dina medarbetare!

Till alla alternativ ingår lokalproducerad fika med kaka och kaffe, samt en fin presentpåse med konst och hantverk från Nordingrå till ett värde av 500 – 1000 kr. Se era alternativ nedan och fyll i kontaktformuläret med förfrågan. Vi återkommer inom två arbetsdagar och tillsammans skräddarsyr vi er upplevelse.

 

Välkomna till Nordingrå Konstby!

Mästersmeden Andreas Lundin har tillsammans med sina medarbetare byggt upp Järnstaborg – en unik smedja mitt i Nordingrås vackra natur. Du kan ha sett smedjan skymta förbi i SVTs “Vägen ut med Lars Lerin”, där Lars sambo Junior besökte smedjan för en dag för att göra ett smycke till sin livskamrat. 

På denna vackra plats får du och dina medarbetare testa varmsmide i en autentisk miljö. Under 4 timmar får ni en introduktion i metod och material varefter ni själva tillverkar ett mindre föremål såsom en kapsylöppnare eller varför inte ett litet smycke! 

Era handledare är erfarna smeder som vägleder er genom en trygg workshop.

Pris: 1500 kr ex moms per deltagare

Besök i konstnärsateljé

I Mäland Nordingrå vid foten av Dalsberget har konstnärsparet Kronlid Arvidsson haft sin ateljé sedan 90-talet. Under 1,5 timme visar Annikka och Mikael sin konst och berättar om sitt arbete och liv som konstnärer. Båda har måleriet som en stor del av sitt konstnärskap och det är här, i ateljén som målningarna växer fram. 

Pris: 600 kr ex moms per deltagare

Klassiskt boktryck

I den gamla lanthandeln i Vännersta by inryms numera en klassisk boktrycksverkstad. Här finns regaler med kaster fyllda av stil i olika storlekar och typsnitt, tryckpressar från 1800-talet till början av 1900-talet.  Boktrycksverkstaden är i full gång, en del av Nordingrå Konstnärsverkstad, så är det på många sätt som att kliva in i en äldre tid. 

Här får ni under 2 timmar tillsammans med  konstnären Annikka Kronlid Arvidsson kliva in i en tid när inga datorer eller ordbehandlare fanns. Annikka berättar kort om det klassiska boktryckets teknik och ni får prova på handsättning med blytyper, trycka en affisch eller ett visitkort.

Pris: 1000 kr ex moms per deltagare

    You don't have permission to register