No products in the cart.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Eldveckan i Nordingrå Konstby

oktober 29 - november 6

Elden finns alltid närvarande i Nordingrå Konstby. I smedjan, emaljverkstaden, i gästrummens kaminer och då och då i våra eldskulpturer.

Under eldveckan i Höga Kusten öppnar vi Konstbyn och bjuder in till samling runt elden. Neonkonst, familjeworkshop i eldskulptur, grillning, slowart och konstsamtal är några av de saker vi ägnar oss åt den första helgen i november.

Detta evenemang uppdateras löpandet med tider och innehåll, samt länkar till bokning av plats. 

Neonkonst och prova-på varmsmide, 29 oktober

Denna lördag i halloween hänger vi oss år neon i Konstbyn tillsammans med Artdot -ljus, fest, mat, dryck musik!  Järnstaborgs smedja öppnar samtidigt för prova-på-workshops i varmsmide. Under 30 minuter får du hänga i smedjan och lära av några av Höga Kustens mest intressanta konsthantverksprofiler.

Familjeworkshop i eldskulptur, 5 november

Eldskulpuren är tradition i Konstbyn. Att bygga något med eldens förlopp i åtanke väcker kreativiteten och skapar ett särskilt band till materialet. I år överger vi de tidigare tävlingarna för att istället fokusera på samvaro runt elden. Ta med med barnen, partnern, barnbarnen eller en vän. Under handledning bygger vi små , enkla skulpturer av brännbart material. Tillsammans med ditt sällskap skapar ni en vision runt hur ni vill att er lilla eldskulptur ska brinna (ska elden vara jämnt fördelad eller vara starkare på något ställe? Var börjar det brinna, och var slutar det brinna? Vilken form tar elden när den är fullt utvecklad?), ni sätter samman materialet och samlas sedan med alla deltagande sällskap och bränner eldskulpturerna.

Vi tror att det kommer att bli en rolig och mäktig upplevelse! Det  passar självklart dig som vill bygga en alldeles egen eldskulptur. Allt material finns på plats och ingår i priset för workshopen. Vi garanterar att allt sker under säkra former.

Grill över öppen eld

Innan, under och efter eldskulpturworkshopen brinner eldarna på Konstbyns torg, och korv, pinnbröd och annat tillbehör finns på plats. Korv med dryck ingår i priset för workshopen, men finns också att köpa på plats för dig som bara vill besöka och titta. Kaffe och sött finns.

Konstsamtal i allhelgona, 6 november

Allhelgonahelgen är speciell för många av oss. Hösten går mot vinter, mörkret lägger sig, och vi tänker lite extra på de som vi saknar bland oss. Andligheten och de stora frågorna är nära. En konstnär som alltid har de stora frågorna och känslorna närvarande är Dag Wallin. I ett konstsamtal med titeln ”Nån sorts andlighet” leder Sirpa Huusko en diskussion med Dag Wallin m.fl. runt andlighetens vara och inte vara i en sekulär tid.

Inträde 100kr, fika ingår.

Detaljer

Start:
oktober 29
Slutar:
november 6
Evenemang Kategorier:
, , ,

Plats

Nordingrå Konstby – alla platser
Vännersta 109
Nordingrå, 87398 Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Arrangörer

Nordingrå Konstby
Järnakademien
Artdot